Zomertaart

Vandaag ben ik jarig! En het is wel een hele bijzondere verjaardag deze keer. Ik word namelijk 40! En zoals elk jaar op m’n verjaardag trakteer ik ook dit jaar op iets lekkers. Het liefst is dat lekkers ook gezond en vitaliserend. In deze zomerse taart met o.a. mango en bramen gaan die twee dingen […]

Continue Reading

Geveld door de griep…!

Het was al weer een hele poos geleden, maar vorige week kon ik het toch niet meer afwenden… Ik werd geveld door de griep! En omdat ik in plaats van het slikken van medicatie eerder een voorstander ben van het uitzieken, werden afspraken in de agenda verzet, nam ik bedrust en focuste ik op de […]

Continue Reading

Hoe gaat het met je goede voornemens?

De jaarwisseling lijkt nog zo kort geleden, maar toch is januari alweer voorbij en zijn we vandaag in februari aangeland! Een mooi moment om even stil te staan bij je goede voornemens. Heb je die gemaakt aan het begin van het jaar? Zo ja, wat waren dan die voornemens? Ga je dit jaar voor een […]

Continue Reading

Gezond en ontspannen 2016

Allereerst hoop ik dat je gezellige feestdagen met familie en vrienden hebt gehad! En dat het komende jaar een gezond en ontspannen jaar voor je mag worden. Een jaar waarin je je goede voornemens in de werkelijkheid gaat neerzetten. Voor wat betreft de voornemens voor je gezondheid en vitaliteit: ook in 2016 help ik je […]

Continue Reading

Kersttulband

Kerst is voor mij onlosmakelijk verbonden met een uitgebreid en feestelijk ontbijt. En het ontbijt is niet compleet zonder een echte tulband. Alleen… de kant-en-klare tulbanden uit de supermarkt zijn niet bepaald een gezonde keuze. Die zitten vaak vol met suiker en tarwe. Daarom heb ik een smakelijk alternatief bedacht. Hieronder het recept. Ingrediënten   […]

Continue Reading

Heerlijk avondje

Sinterklaas is al weer een paar weken in het land. En eindelijk staat het heerlijk avondje voor de deur! Speciaal voor Sinterklaasavond heb ik een leuk recept voor je: speculaas-muffins! Eenvoudig om te maken en echt om te smullen. En bovendien is het ook nog verantwoord snoepen met deze muffins ;-). Dit heb je nodig: Droge […]

Continue Reading

3 dingen die je MOET weten voor de zomer echt begint…

Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, komt de zomer er nu echt aan. Heerlijk! De dagen zijn lekker lang en de temperaturen stijgen. Mensen komen weer meer naar buiten en zijn ook vrolijker. Het leven lijkt wel makkelijker en lichter in de zomer dan tijdens de grijze winterdagen. Voor de spijsvertering is de zomer echter […]

Continue Reading

Cheesecake

Het recept voor een verantwoorde cheesecake op basis van rauwe noten, kokosolie en frambozen. Ingrediënten Voor de bodem Hout:   paar druppeltjes citroensap Vuur:   snufje cacaopoeder Aarde:   150 gram dadels 150 gram witte amandelen 2 el gesmolten kokosolie 1 zakje NuPlus Bosvruchten (optioneel) Metaal: snufje zwarte peper             […]

Continue Reading

Zelf Baba Ganoush Maken

Baba ganoush is een salade op basis van aubergines. Het is een traditioneel gerecht afkomstig uit de keuken van het voormalige Ottomaanse Rijk. Voor de baba ganoush heb je nodig: Zuur Sap van een ¼ limoen 1 handje verse peterselie, fijngehakt Bitter 1 theelepel paprikapoeder Zoet 1 aubergine 3-4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel tahin                                     Scherp 1 teentje verse […]

Continue Reading

Zelf Hummus Maken

Hummus is een puree die wordt gemaakt op basis van kikkererwten. Hummus is oorspronkelijke afkomstig uit het gebied ten Oosten van de Middellandse Zee, met als kern Libanon. Tegenwoordig is hummus populair in het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika, Turkije en ook in Europa. Het wordt steeds meer gegeten en het is bijna overal verkrijgbaar, zowel vers als kant-en-klaar. Voor deze 5-elementen-hummus heb je nodig: Zuur 1 handje […]

Continue Reading